Persoonlijk profiel

Premi Piquard

Anders dan mijn naam wellicht doet vermoeden ben ik oorspronkelijk Amsterdammer. Het ‘stadse’ leven is mij daarom niet vreemd. Overigens voel ik mij nu erg gelukkig in de mooie Achterhoek.

Sinds de beginjaren negentig van de vorige eeuw ben ik ruim 25 jaar actief geweest in financieel economische dienstverlening. Leuk en boeiend werk. In voornamelijk sales, relatiebeheer, vermogensbeheer, assetmanagement ed.
Ook heb ik uitstapjes gemaakt naar hypotheken, advies en financieringen. Met regelmaat heb ik de afgelopen decennia meerdere malen een eigen onderneming gehad, in binnen en buitenland.
Handige ‘Harry’, zo word ik ook wel genoemd. Ik vind klussen en renoveren leuk en heb in mijn leven, in binnen- én buitenland, vele panden opgeknapt, gerenoveerd of verbouwd.
Hiernaast heb ik jaren gewoond en gewerkt in Maleisië, daar heb ik een Bed & Breakfast én een grandcafé gerund...

Zoals je ziet heb ik veel wisselende werkzaamheden gehad en heb veel generieke levenservaring ‘onder de motorkap’.

Daarnaast heb ik jaren geleden zelf (helaas) ook ervaren hoe het is om terecht te komen in een allesomvattende vechtscheiding. Ik spreek niet alleen over de ‘harde bezittingen’ die verloren gaan, maar meer over de pijn en verdriet die het doet op mentaal en fysiek niveau. De ellende die het geeft. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, als die ook in de strijd ‘gebruikt’ worden, wanneer er advocaten aan te pas komen.
Mediators, rechters, psychologen, kinderbescherming, (thuis-)coaches, maatschappelijk veld... ach, ik heb het allemaal voorbij zien komen. Uit eigen ervaring weet ik dat het één van de meest heftige periodes uit je leven kan zijn. Ik noem mijzelf dan ook ‘ervaringsdeskundige’ in complexe scheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Dát heeft mij wellicht op het juiste spoor van mediation gezet.
Daarnaast ben ik met veel plezier voor de KNVB ruim 10 jaar scheidsrechter geweest. Ik probeerde op het veld én nu nog steeds in het dagelijks leven, conflicten te ‘neutraliseren’. Dat geeft mij veel voldoening.

  • Een mediator heeft, zoals ik het noem ‘levenservaringskilometers’ nodig. Juist door een afwisselend en avontuurlijk leven, verschillende werkzaamheden en persoonlijke ervaringen kun je die kilometers maken.
  • Door mijn praktische levenservaring en juiste competenties beschik ik over goede bouwstenen om mediation in de praktijk uit te voeren.
  • Ook ben ik via de Stichting Welzijn Lochem actief als vrijwilliger bij ‘Buurtbemiddeling’.
  • De intentie om er samen uit te komen, ondanks tegenstrijdige posities, is een proces dat nauwkeurigheid, discipline en moed nodig heeft.
  • Ik ben onafhankelijk van geest en vermogen. Niet verbonden aan een kantoor, maatschap, onderneming of andere rechtsvorm.